Pavlovaen har gennem generationer været nationaldessert i New Zealand. Historien har gået på, at retten blev skabt i New Zealand...
Pavlovaen har gennem generationer været nationaldessert i New Zealand. Historien har gået på, at retten blev skabt i New Zealand i 1920’erne til ære for den russiske ballerina Anna Pavlova. I øvrigt en historie som Australien længe mente var deres. Begge dele har siden vist sig at være forkert, idet opskriften oprindeligt kom fra USA og måske endda Tyskland. Det har nu ikke ændret ved, at pavlovaen er desserten, der kommer på bordet, når der er noget at fejre. Denne kæmpemarengs ser fantastisk ud på ethvert festbord, og smager himmelsk.
Opskrift på Pavlova
- 4 æggehvider
- 2½ dl sukker
- 1 tsk majsmel eller alm. mel
- 1 tsk eddike
- 1/4 l piskefløde
- Friske bær
- Friske mynteblade
Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk ca. 5 minutter. Tilsæt derefter sukkeret en spiseske af gangen, og pisk hver gang til det er helt absorberet. Prøv lidt af æggemassen mellem to fingre; du må ikke kunne føle sukkeret. Vend derefter majsmel og eddike forsigtigt i. Beklæd en bageplade med bagepapir, vend forsigtigt massen ud på papiret og form den som en halv bold. Forvarm ovnen til 180° C, skru ned til 140-150° C og bag pavlovaen i 75 minutter. Sluk ovnen og lad pavlovaen stå i ovnen til afkøling. Pyntes med flødeskum og frisk frugt, gerne kiwifrugter, passionsfrugt eller jordbær